2020-04-28 16:06:43• hírek • Bede Emőke

A kényszerpihenő után újraindult a munka az egyik legnagyobb szatmári gyárban

Az elmúlt heti események kiértékelése céljából szakmai megbeszélésre hívta össze kedden a belügyminisztériumi szervek Szatmár megyei vezetőit Radu Bud kormánybiztos. Az alárendelt intézmények vezetői az alábbiakról számoltak be a prefektusnak:

  • Módosult a 65 évnél idősebbek számára kijelölt kijárási intervallum, ezért az illetékes hatóság arra kéri a Szatmár megyei üzletek vezetőit, hogy tevékenységüket igazítsák a 10-es számú katonai rendeletben foglaltakhoz, azaz a megadott időkeretben részesítsék előnyben az idősebb generáció tagjait. Erről részletesebben itt írtunk.
  • Május 14-ig nem fog újra megindulni a Szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtér és a London-Luton Repülőtér közötti légi forgalom.
  • Fokozatosan feléled a gazdaság: az egyik legnagyobb szatmári gyárban, a Draxlmaierben újraindult a munka, becslések szerint egy héten belül már a 2 500-at is elérheti az ismét munkába álló alkalmazottak száma. A Zes Zollner Electronic az elmúlt hetek-hónapok eseményei ellenére sem nem állt le, hanem szigorú szabályok betartásával folytatták a munkát.
  • Ebben az évben elmarad a több mint 60 éves hagyománnyal rendelkező Sambra Oilor.
  • A május 1-i hosszú hétvégén is kiemelt figyelemmel követik majd a szabadidős tevékenységeket. Mint a településeken, mint a népszerű kirándulós/piknikezős helyeken fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani, hiszen a három főnél több személy jelenlétével zajló programok, események továbbra is tilosak.
  • Folyamatosan csökken az intézményes karanténban és a lakhelyi elkülönítésben levő személyek száma. Ez idáig 1280 személyen összesen 1343 kornavírustesztet végeztek el. Szatmár megyében a betegség megjelenésétől számítva április 28-ig összesen 55 koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak. A páciensek közül 23-at már gyógyultnak nyilvánítottak az orvosok, a fertőzéssel kapcsolatba hozható elhalálozások száma pedig jelen pillanatban 6.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: